WEBSHOP

Hier vind je alle artikelen die jou helpen

om jouw kind(eren) in de opvoeding te laten kennismaken

met de diversiteit van mensen en culturen.

Kinderboek He, wie ben jij?

Kinderboek 'Hé, wie ben jij?'

Hé, wie ben jij? is hèt grote, kleurrijke ontdekboek dat kinderen laat kennismaken met de diversiteit van mensen en culturen aan de hand van 20 leeftijdgenootjes die hen meenemen door hun leven en die antwoord geven op 9 vragen. 


Het bevat talloze ramen en spiegels om kinderen te leren over anderen en zichzelf. Op iedere pagina van het boek bevindt zich daadwerkelijk een spiegeltje.


Dit boek sluit aan bij tal van thema's als: uiterlijk, Wie ben ik?, familie, wonen, vervoer, eten, feesten, religie, verschillen en overeenkomsten, activiteiten, culturen, talen etc. 

€ 34,95
Activiteitengids He, wie ben jij?

Activiteitengids

Bij ieder hoofdstuk uit het kinderboek Hé, wie ben jij?  vind je in totaal meer dan 25 activiteiten en knutselbladen geschikt voor kinderen vanaf 3 jaar. Ook bevat de activiteitengids een feestdagenkalender.


Met de activiteitengids kun je direct aan de slag met leuke activiteiten bij het kinderboek Hé, wie ben jij?.

€ 19,95

Verteltas rugzak He, wie ben jij?

Rugzak

Op deze tas staat een afbeelding van alle kinderen uit het boek Hé, wie ben jij?.


Jouw kind neemt de rugzak, gevuld met de favoriete spulletjes en knuffels, overal mee naartoe.

De tas is ook heel geschikt als gym- of zwemtas!

€ 14,95

Spel

20 setjes kaarten met afbeeldingen van alle 20 hoofdpersonen uit het kinderboek Hé, wie ben jij?. Met dit spel kunnen, naast het bekende geheugenspel 7 spelvarianten worden gespeeld. Waaronder het spel waarmee de ene speler moet raden wie er op het kaartje van de andere speler staat. (kijk op www.hewiebenjij.nl/spel)


Het spel is heel geschikt om te praten over verschil en overeenkomst in uiterlijk, huidskleur etc.


Het vernieuwde Hé, wie ben jij? spel heeft stevige kartonnen kaartjes (6x6cm) en is verpakt in een mooie doos. 

€ 19,95

Kleurboek

Superleuke aanvulling op het grote kleurrijke boek Hé, wie ben jij? want alle karakters uit het grote boek zie je hier terug!

Je geeft ze zelf een kleur en/of kijkt goed naar de huidskleuren, kleur van de haren en kleding van de kinderen uit het boek. 

De bladzijden zijn enkelzijdig bedrukt, dus alle kleurplaten zijn eenvoudig op te hangen!


Heel leuk als kadootje!

€ 7,95

Ansichtkaarten (10st)

Set van 10 ansichtkaarten met vrolijke en kleurrijke afbeeldingen uit Hé, wie ben jij?.


Leuk om aan familie en vrienden te sturen. En vooral heel geschikt voor kinderen!

€ 12,95

Compleet pakket voor thuis

Wil jij niet alleen samen met je kind in het boek Hé, wie ben jij? duiken, maar houden jullie ook van kleuren, spelletjes en wens je je kind ook veel herkenning en diversiteit? Kies dan voor het complete pakket voor thuis!

Hiermee kun je met je kind niet alleen in gesprek over alles wat jullie ontdekken in het boek, maar kun je ook actief aan de slag met activiteiten en spelletjes.


Het Hé, wie ben jij? pakket voor thuis bestaat uit:

  • Kinderboek Hé, wie ben jij? (€ 34,95)
  • Activiteitengids voor thuis bestaande uit 55 pagina's activiteiten en knutselbladen en inclusief een feestdagenkalender (€ 9,95)
  • Rugzakje voor de gym- of zwemles (€ 14,95)
  • Geheugenspel bestaande uit 20 setjes kaarten van alle kinderen uit het boek (€ 19,95)
  • Kleurboek met alle 20 kinderen uit het boek (€ 9,95)
  • Ansichtkaarten bestaande uit 10 vrolijke illustraties uit het boek (€ 12,95)


En gratis BONUS items:

  • BONUS #1: Toegang tot meer dan 100 pagina's extra verhaaltjes, informatie en tips
  • BONUS #2: Gratis downloadbare activiteiten- en knutselbladen (t.w.v. meer dan € 25,-)
  • BONUS #3: Boekenlegger voor jouw kind (t.w.v. € 2,95)
Van € 155,60 voor € 99,95

Misschien vind je dit ook leuk...

Minipoppenkast He, wie ben jij?

Minipoppenkast

Deze minipoppenkast is gemaakt van karton en zet je zelf in elkaar. Alle karakters uit het boek Hé, wie ben jij? bevestig je op de meegeleverde stokjes, zodat leerlingen hun eigen avonturen kunnen verzinnen.


De minipoppenkast is bijvoorbeeld goed te gebruiken om de kinderen te laten bedenken wat ieder kind leuk vindt om te doen of doet vanuit diens cultuur of religie. 

€ 14,95
Kleurplaten He, wie ben jij?

Kleurplaten

Set van 20 kleurplaten met afbeeldingen van alle 20 hoofdpersonen uit Hé, wie ben jij?. Je ontvangt deze als PDF bestand en zijn daarom eindeloos te printen en te kopiëren.


Deze kleurplaten zijn heel geschikt om het thema uiterlijk en huidskleur aan te snijden. Zorg daarbij voor potloden of stiften in verschillende huidskleuren.

€ 9,95

Wil jij bestellen namens jouw bedrijf en
dus op basis van een factuur?

Dat kan! 

Stuur een e-mail naar shop@hewiebenjij.nl met daarin de volgende gegevens:

Naam van het artikel, aantal en het verzend- en factuuradres.

Wat anderen zeggen over Hé, wie ben jij?

Geweldig kleurrijk pakket om met kinderen aan de slag te gaan met diversiteit! 

Het prachtige ontdekboek vormt een mooie aanzet! Via 9 paginagrote wereldkaarten kan je aan de hand van vragen de wereld samen ontdekken. Ontdek verschillen en overeenkomsten bij 20 kinderen over de hele wereld. Heel fijn dat er op alle bladzijden ook een ´spiegeltje´ voorzien is, want zo kan je kind ook zelf een antwoord geven op de vragen.

Het geheugenspel bestaat uit de personages uit het boek. Je kan zelfs 8 spelvarianten spelen met de kaartjes. Door ja/nee vragen aan elkaar te stellen, kan je zo kaartjes omdraaien totdat je weet wie er overblijft en dus gekozen werd door de andere speler.

Je kan kinderen ook laten beschrijven wat ze op de kaartjes zien, zo worden verschillen en overeenkomsten makkelijk bespreekbaar.

Op de achterkant van het boek staat zelfs een QR-code waarmee je meer informatie vindt en extra activiteiten die je kan doen.

Juf Karina Bookspot
Karina (@karina_bookspot)

Kinderboekblogger

Misschien wel het gaafste boek aller tijden!
Hé, wie ben jij? is misschien wel het gaafste boek aller tijden. Het past precies bij wat ik altijd in gedachten had voor mijn kinderen. In het boek maak je kennis met 20 kinderen die niet alleen verspreid over de hele wereld wonen maar ook nog eens totaal verschillend zijn en tegelijk toch best op elkaar lijken. Dankzij dit boek maak je kennis met de verschillende culturen en tradities van de kinderen en zij nemen je mee naar hun thuis. Voor Lucas en Eva is het fantastisch want zij hebben een aantal kinderen in de klas die een ander geloof hebben. Zij zijn inmiddels op een leeftijd gekomen dat ze er zelf over kunnen vertellen en de juffen geven daar de ruimte voor. Lucas en Eva vinden het erg interessant allemaal en dus bladeren ze het boek vaak door. Mijn tip: Betrek je kinderen bij dit prachtige boek en laat ze mee vertellen en vragen stellen.

Linda (@lifestylemommys)

Moeder & Mamablogger

De kinderen pakken
het boek steeds
weer opnieuw
Super leuk boek om met je kinderen de verschillende culturen en achtergronden van mensen te bespreken. Zelf heb ik een gemengd gezin en mijn Sudanese man is ongelooflijk vernederlandst maar dit boek bood een super leuk uitgangspunt om verhalen over vroeger te vertellen. De kinderen leren veel over alle soorten gezinnen en culturen die er op deze wereld rondlopen. Ook al is niemand in een hoekje te stoppen, je merkt dat er overal op de wereld gelijkenissen zijn met wie je je kan identificeren. De kids lezen het boek steeds weer opnieuw en zien steeds nieuwe aspecten!

Imina (@iminanas_)

Moeder