WEBSHOP

Hier vind je alle artikelen die jou helpen

om de kinderen in jouw kinderdagverblijf of BSO te laten kennismaken

met de diversiteit van mensen en culturen.

Kinderboek He, wie ben jij?

Kinderboek 'Hé, wie ben jij?'

Hé, wie ben jij? is hèt grote, kleurrijke ontdekboek dat kinderen laat kennismaken met de diversiteit van mensen en culturen aan de hand van 20 leeftijdgenootjes die hen meenemen door hun leven en die antwoord geven op 9 vragen. 


Het bevat talloze ramen en spiegels om kinderen te leren over anderen en zichzelf. Op iedere pagina van het boek bevindt zich daadwerkelijk een spiegeltje.


Dit boek sluit aan bij tal van thema's als: uiterlijk, Wie ben ik?, familie, wonen, vervoer, eten, feesten, religie, verschillen en overeenkomsten, activiteiten, culturen, talen etc. 

€ 34,95
Activiteitengids He, wie ben jij?

Activiteitengids

Bij ieder hoofdstuk uit het kinderboek Hé, wie ben jij?  vind je meer dan 30 tips en ideeën voor activiteiten geschikt vanaf 3 jaar. Ook bevat deze activiteitengids werkbladen en een feestdagenkalender.


Met de activiteitengids kun je direct aan de slag met leuke activiteiten en lessen bij het kinderboek Hé, wie ben jij?'.

€ 14,95

Verteltas rugzak He, wie ben jij?

'Wie ben jij?' tas

Op deze tas staat een afbeelding van alle kinderen uit het boek Hé, wie ben jij?.Kinderen kunnen de tas mee naar huis nemen en vullen met persoonlijke spulletjes om over te vertellen. Of je verzamelt met elkaar bijvoorbeeld voorwerpen die passen bij een bepaald land, cultuur of geloof.

Zo wordt de Wie ben jij?-tas echt een speeltas. 

€ 14,95

Spel

20 setjes kaarten met afbeeldingen van alle 20 hoofdpersonen uit het kinderboek Hé, wie ben jij?. Met dit spel kunnen, naast het bekende geheugenspel 7 spelvarianten worden gespeeld. Waaronder het spel waarmee de ene speler moet raden wie er op het kaartje van de andere speler staat. 


Het spel is heel geschikt om te praten over verschil en overeenkomst in uiterlijk, huidskleur etc.


Het vernieuwde Hé, wie ben jij? spel heeft stevige kartonnen kaartjes (6x6cm) en is verpakt in een mooie doos. 

€ 19,95

Minipoppenkast He, wie ben jij?

Minipoppenkast

Deze minipoppenkast is gemaakt van karton en zet je zelf in elkaar. Alle karakters uit het boek Hé, wie ben jij? bevestig je op de meegeleverde stokjes, zodat de kinderen hun eigen avonturen kunnen verzinnen.


De minipoppenkast is bijvoorbeeld goed te gebruiken om de kinderen te laten bedenken wat ieder kind leuk vindt om te doen of doet vanuit diens cultuur of religie en stimuleert de fantasie.

€ 14,95
Kleurplaten He, wie ben jij?

Kleurplaten

Set van 20 kleurplaten met afbeeldingen van alle 20 hoofdpersonen uit Hé, wie ben jij?. Je ontvangt deze als PDF bestand en zijn daarom eindeloos te printen en te kopiëren. Ook kun je ze gemakkelijk delen met collega's. 


Deze kleurplaten zijn heel geschikt om het thema uiterlijk en huidskleur aan te snijden. Zorg daarbij in de klas voor potloden of stiften in verschillende huidskleuren.

€ 9,95

Compleet pakket voor de kinderopvang

Wil jij nog meer aan de slag met Hé, wie ben jij?? Kies dan voor het complete pakket voor de kinderopvang!

Hiermee kun je met de kinderen niet alleen in gesprek over alles wat zij ontdekken in het boek, maar kun je ook actief aan de slag met activiteiten en werkbladen.


Het Hé, wie ben jij? pakket voor de kinderopvang bestaat uit:

  • Kinderboek Hé, wie ben jij? (€ 34,95)
  • Activiteitengids voor de kinderopvang bestaande uit 74 pagina's activiteitentips en werkbladen (€ 14,95)
  • Wie ben ik?-tas om te vullen met persoonlijke spullen (€ 12,95)
  • Hé, wie ben jij? spel bestaande uit 20 setjes kaarten van alle kinderen uit het boek (€ 19,95)
  • Minipoppenkast om zelf avonturen te verzinnen (€ 14,95)
  • Kleurplaten van alle 20 kinderen uit het boek (€ 9,95)


En gratis BONUS items:

  • BONUS #1: Toegang tot meer dan 100 pagina's extra verhaaltjes, informatie en tips (t.w.v. € 25,-)
  • BONUS #2: Gratis downloadbare werkbladen (t.w.v. tenminste € 25,-)
Van € 159,70 voor € 105,-

Wil jij bestellen namens jouw kinderopvangorganisatie en dus op basis van een factuur?

Dat kan! 

Stuur een e-mail naar shop@hewiebenjij.nl met daarin de volgende gegevens:

Naam van het artikel, aantal en het verzend- en factuuradres.


Of kies in het bestelproces voor de betaalmethode [ Direct Debit ], dan wordt het bedrag afgeschreven van het door jou ingevulde rekeningnummer.

Misschien vind je dit ook leuk...

Kleurboek

Superleuke aanvulling op het grote kleurrijke boek Hé, wie ben jij? want alle karakters uit het grote boek zie je hier terug!

Je geeft ze zelf een kleur en/of kijkt goed naar de huidskleuren, kleur van de haren en kleding van de kinderen uit het boek. 

De bladzijden zijn enkelzijdig bedrukt, dus alle kleurplaten zijn eenvoudig op te hangen!


Super leuk als kadootje voor de kinderen als afronding van het thema "Hé, wie ben jij?"!


KORTING! Bij bestelling van tenminste 25 exemplaren betaal je slechts 5 euro per stuk. 

€ 7,95

Ansichtkaarten (10st)

Heel leuk is deze set van 10 ansichtkaarten met vrolijke en kleurrijke afbeeldingen uit Hé, wie ben jij?. Ze zijn speciaal ontworpen voor kinderen. In een set zitten kaarten voor verschillende gelegenheden.


Leuk om aan kinderen te sturen!

€ 12,95

Wat anderen zeggen over Hé, wie ben jij?

Kinderen leren dat hun eigen en andermans cultuur er ook mag zijn!

In mijn gastouderopvang komen kinderen van diverse achtergronden. Ik vind het belangrijk dat kinderen bewust worden van hun eigen en andermans cultuur. En dat ze weten: dat mag er ook zijn! 

Het boek ligt in mijn opvang voor het grijpen en wordt dan ook regelmatig gepakt door de kinderen. Ik heb het memoryspel, die doe ik zo nu en dan met de kinderen.

Hé, wie ben jij? helpt me om onderwerpen te bespreken. Laatst had een van de kindjes door dat het gastkindje uit de Antillen ander haar had. Dan pak ik het boek er even bewust bij. We bekijken dan de kinderen in het boek en benoemen wat we zien.

Dat wil zeggen: ik geef woorden aan de dingen die te zien zijn op de afbeeldingen en ga in op wat de kinderen zeggen over wat ze zien.

Het boek is een groot succes. Kinderen vinden het geweldig om te horen over de verschillende kinderen en ze op te zoeken op de grote plaat.

Irma, Gastouder

Gastouderopvang Kuku

De kinderen vinden dat de kindjes op het memoryspel lijken op hun vriendjes.
Wij gebruiken het Hé, wie ben jij? geheugenspel om mee te spelen, maar ook gewoon om ernaar te kijken. Dan vragen we de kinderen: "Lijk je op een kaartje of herken je iemand anders?". Vaak komt dan de reactie dat een kindje op een kaartje lijkt op een kindje uit de groep. Ik vind het een zinvol spel, vooral omdat het zoveel diversiteit laat zien.
Review Kinderopvang Chantal
Chantal

Pedagogisch Medewerker Peuterspeelzaal

Een aanrader voor iedereen die in de kinderopvang en/of het onderwijs werkt!
Hé, wie ben jij? is een aanrader voor iedereen die in de kinderopvang en/of het onderwijs werkt. Het is een prachtig geïllustreerd ontdekboek, waar je oneindig in kunt duiken met de kinderen van jouw groep of klas. Daarnaast vind je op de site van Hé, wie ben jij? nog tal van achtergrondinformatie en tips!
Logo DD in motion

Diana (@dd.inmotion)

Intercultureel coach