Hé, wie ben jij?

Laat kinderen kennismaken met de diversiteit 

van mensen en culturen.

Winkels

Voeg met Hé, wie ben jij? in 1x enorme diversiteit toe aan jouw assortiment van kinderboeken en spelletjes.

Benieuwd wat wij voor jouw winkel en klanten kunnen betekenen? Klik HIER.

Reisorganisaties

Reizen is de ultieme manier om een cultuur echt te ervaren. Kinderen voorbereiden op zo'n mooie reis, of juist nagenieten van die geweldige ervaring kan perfect met Hé, wie ben jij?

Wil jij weten wat wij hierin voor jullie reislustige gezinnen kunnen betekenen? Klik HIER.

Overige bedrijven & organisaties

Barst jouw bedrijf of organisatie van de diversiteit, of juist niet? En/of zet jij je met jouw bedrijf of organisatie in voor ouders die hun kinderen graag bewust opvoeden met oog voor diversiteit?

Klik HIER om samen met ons de mogelijkheden te bekijken.

Hé, wie ben jij?

het grote ontdekboek

Het grote, stevige en kleurrijke kinderboek Hé, wie ben jij? vormt de basis, waarmee je kinderen op een vrolijke, herkenbare manier laat kennismaken met diversiteit van mensen, culturen, religies, gezinssamenstellingen, woonsituaties en leefgewoonten. 
Kijk wat het boek voor jouw winkel,


bedrijf of organisatie kan betekenen >>


Dit vinden onze lezers:

Super leuk boek om met je kinderen de verschillende culturen en achtergronden van mensen te bespreken. Zelf heb ik een gemengd gezin en mijn Sudanese man is ongelooflijk vernederlandst maar dit boek bood een super leuk uitgangspunt om verhalen over vroeger te vertellen. De kinderen leren veel over alle soorten gezinnen en culturen die er op deze wereld rondlopen. Ook al is niemand in een hoekje te stoppen, je merkt dat er overal op de wereld gelijkenissen zijn met wie je je kan identificeren. De kids lezen het boek steeds weer opnieuw en zien steeds nieuwe aspecten!
Imina (@iminanas_)

Moeder

Hé, wie ben jij? is misschien wel het gaafste boek aller tijden. Het past precies bij wat ik altijd in gedachten had voor mijn kinderen. In het boek maak je kennis met 20 kinderen die niet alleen verspreid over de hele wereld wonen maar ook nog eens totaal verschillend zijn en tegelijk toch best op elkaar lijken. Dankzij dit boek maak je kennis met de verschillende culturen en tradities van de kinderen en zij nemen je mee naar hun thuis. Voor Lucas en Eva is het fantastisch want zij hebben een aantal kinderen in de klas die een ander geloof hebben. Zij zijn inmiddels op een leeftijd gekomen dat ze er zelf over kunnen vertellen en de juffen geven daar de ruimte voor. Lucas en Eva vinden het erg interessant allemaal en dus bladeren ze het boek vaak door. Mijn tip: Betrek je kinderen bij dit prachtige boek en laat ze mee vertellen en vragen stellen.

Linda (@lifestylemommys)

Moeder & Mamablogger

www.lifestylemommys.wordpress.com

Dit mooie kinderboek is niet alleen vrolijk, maar heeft ook een hartverwarmende boodschap.
In het boek leer je namelijk 20 kinderen kennen die over de hele wereld wonen. Hoe leven ze? Wat eten ze? Wat geloven ze? Wat vieren ze? Ik vind het een toegankelijk en inspirerend boek, waarbij verbinding centraal staat.
Ik vind het belangrijk dat mijn dochter meer meekrijgt van andere culturen. Je kunt zoveel leren van elkaar als je écht oog hebt voor elkaar.
Mijn dochter en ik lezen regelmatig in dit boek. Het is altijd weer een start van een mooi gesprek samen.

Cynthia (@cynspirerend)

Moeder & Mamablogger

www.cynspirerend.nl

Echt een mooi boek, zowel van binnen als buiten. Onze dochter van 4 vindt alle karakters reuze interessant. En met het extra materiaal en de informatie via de QR code kun je er op school of kinderopvang een heel thema omheen bouwen. Heel origineel en uitnodigend gemaakt!
Meisje met kinderboek He, wie ben jij?
Zaineb, moeder & thuisonderwijs 

Wij gebruikten Hé, wie ben jij? om de leerlingen te laten kennismaken met wereldkinderen. We wilden ze laten zien dat er op de wereld veel verschillende kinderen wonen die andere gewoontes en leefomstandigheden hebben dan wij. Iedereen hoort erbij. Hé, wie ben jij? is een prachtig boek dat je enthousiast maakt om te praten/lezen/filmpjes te kijken en kinderen bewust te laten worden dat de wereld groter is dan hun eigen leefomgeving.

Juf Annemiek Basisschool KIsveld
Annemiek, leerkracht groep 1/2
Hé, wie ben jij? is een aanrader voor iedereen die in de kinderopvang en/of het onderwijs werkt. Het is een prachtig geïllustreerd ontdekboek, waar je oneindig in kunt duiken met de kinderen van jouw groep of klas. Daarnaast vind je op de site van Hé, wie ben jij? nog tal van achtergrondinformatie en tips!
Logo DD in motion
Diana, intercultureel coach

Hé, wie ben jij?  is een kleurrijk geïllustreerde uitnodiging om met kinderen in gesprek te gaan over diversiteit van mensen, culturen, religies en leefsituaties. Overal ter wereld én dichtbij huis.

Kinderboek He, wie ben jij?

Over Hé, wie ben jij?

Het kinderboek Hé, wie ben jij? is bedacht door Monique Tekstra-van Lochem vanuit een behoefte om haar eigen kinderen zowel thuis als in de kinderopvang en op school te leren dat er meer is in de wereld dan datgene wat zij vanzelfsprekend vinden. De kleurrijke illustraties zijn gemaakt door Priscilla Bechan en Daisy van Tussenbroek. 

Sinds de publicatie is Hé, wie ben jij?  hèt grote ontdekboek dat ouders en professionals helpt om kinderen te laten kennismaken met de diversiteit van mensen en culturen en deze soms lastige onderwerpen op een makkelijke manier bespreekbaar en toepasbaar maakt.

Maar het laat kinderen ook zichzelf ontdekken en leert hen dat zij, net als alle andere kinderen uniek zijn en er mogen zijn. Met alles wat daarbij hoort. Bovendien helpt het om volwassenen opnieuw te leren kijken door de ogen van een kind: open, nieuwsgierig en onbevooroordeeld. En door de bijbehorende spellen, activiteiten en lesideeën wordt dit nog leuker en makkelijker. 


Samen kunnen we bijdragen aan een nieuwe generatie kinderen die meer begrip van en voor elkaar heeft en op kan groeien in een inclusieve samenleving vol diversiteit.


Werkt jouw bedrijf of organisatie hier ook aan mee?

Klik hier en kijk hoe wij hierin kunnen samenwerken!

"Dit boek mag in geen enkele collectie ontbreken!"

Logo NBD Biblion
NBD Biblion over Hé, wie ben jij?

Hé, wie ben jij? Waar woon jij? Met wie leef jij? Wat eet jij? Wat doe jij? Wat vier jij? Wat geloof jij? Hoe ga jij? En hoe praat jij? Vragen waarop twintig kinderen 'van de hele wereld' antwoord geven in dit groot formaat (36cm) kartonboek met twee afgeronde hoeken. Kijk, speur, ontdek en beleef de wereld zelf of met behulp van een reis uitnodigende én uitdagende vragen. Steeds vanuit de focus om iets over de ander én over jezelf te ontdekken, om daardoor meer te weten te komen over wat verschillen en overeenkomsten zijn. Het grootste deel van elke dubbele pagina wordt in beslag genomen door een globale wereldkaart met daarop de kinderen op hun leefplek. In een brede balk daaronder is ruimte voor de tekst: informatief en gericht op kernmerken als o.a. uiterlijk, gevoel, tradities en hobby's. De illustraties zijn eenvoudig en doeltreffend en lijkt wat de kinderen betreft een vast format te hebben (overeenkomst?). Elk thema is herkenbaar aan een andere heldere steunkleur. Met extra materiaal via QR en website. 

Rijke uitgave die op speelse wijze vormgeeft aan thema's als diversiteit en inclusie.

Gezien de actualiteit: mag in geen enkele collectie ontbreken!